Werken is net werken.

“When you reach for the stars you may not quite get one, but you won’t come up with a handful of mud either”. Met deze tegelwijsheid in het achterhoofd trokken we begin dit jaar de stoute schoenen aan en probeerden we minister Asscher te verleiden om dit jaar onze gastspreker te zijn bij de jaarlijkse Tempo-Team CollegeTour. Onze minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en vicepremier had slechts weinig bedenktijd nodig en wilde graag zijn medewerking verlenen. Op donderdag 12 juni was hij dan ook onze keynote speaker bij de vierde editie van de Tempo-Team CollegeTour.

Innovatie in verbinding

Jaarlijks organiseert Tempo-Team in samenwerking met een gerenommeerde universiteit een seminar, waarbij we bedrijfsleven, studenten en wetenschap bijeen brengen om van gedachten te wisselen over een relevant HR-thema. Dit jaar kozen we voor een samenwerking met de Faculteit  Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven. Het centrale thema tijdens deze CollegeTour was ‘Innovatie in verbinding’.

Waar de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zich vooral bezig houdt met technologische innovaties, beweegt Tempo-Team zich actief op het gebied van sociale innovatie. En met sociale innovatie bedoelen we dan de vernieuwing van arbeidsorganisatie en –relaties die leidt tot verbeterde prestatie van de organisatie en ontplooiing van talent. In de afgelopen jaren zien we deze vormen van innovatie steeds meer in elkaar overvloeien: De TU/e is niet meer exclusief techniek en Tempo-Team wordt steeds meer afhankelijk van technologie om haar bedrijfsvoering gezond voort  te zetten. Samen geloven wij in de krachtige combinatie van technologische- en sociale innovatie.

Netwerktraining voor de studenten

Het bijzondere van onze samenwerking was dat er dit jaar een prominente rol was weggelegd voor de studievereniging  Intermate. De studenten van de faculteit Innovation Sciences bestuderen technologische ontwikkelingen met als doel het dagelijks leven van mensen gezonder, veiliger, onafhankelijker, begrijpelijker, comfortabeler en plezierig te maken.

Enkele studenten waren actief betrokken bij de organisatie en communicatie van het evenement en bij de selectie van de sprekers. Intermate selecteerde ook de ruim 100 studenten die bij de CollegeTour aanwezig waren. Om de studenten goed voor te bereiden op een actieve rol tijdens de dag organiseerde Tempo-Team Professionals een netwerktraining voor de studenten.

De minister ging in zijn verhaal met name in op de invloed van technologie op werk en gaf de zaal de boodschap mee dat het belangrijk is om jezelf je hele loopbaan te blijven ontwikkelen. “Investeren in eigen kennis loont”. De studenten investeerden daarna vooral volop in hun netwerk en maakten kennis met tal van mensen uit het bedijfsleven die mogelijk relevant voor ze konden zijn.

Volgens het ‘6 handshakes away-principe’ dat stelt dat iedereen in de wereld in 6 handdrukken aan elkaar verbonden is, werd er tussen de bedrijven door en bij het ‘netwerkdiner’ door de studenten uitgebreid gewerkt aan het uitbreiden van de contacten. Zelf ontving ik in de dagen na de CollegeTour vele LinkedIn-verzoeken van studenten met (-heel belangrijk-) een duidelijke toelichting waarom ze mij graag in hun netwerk wilden opnemen.  En dat ze over het eindresultaat  heel tevreden waren bleek uit de evaluaties, die een dikke 8,5 opleverde voor deze editie van de CollegeTour.

Conclusie van de studenten aan het einde van een inspirerende dag: werken is net werken!

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons: Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck
This entry was posted in Actie, Borrelpraat, Brands. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *