How to impress at interviews

YouTube Preview Image

Het is komkommertijd en rustdag in de Tour de France, dus tijd voor luchtig amusement. In 2 delen. Dit bovenstaande filmpje van een recruiter van Accenture heeft als titel “How to impress at interviews” en is er één uit een reeks van instructiefilmpjes voor studenten die zich voorbereiden op een loopbaan in het bedrijfsleven. Verschillende recruiters geven daarbij tips aan studenten, o.a. hoe ze tijdens een sollicitatiegesprek indruk kunnen maken. Zo horen we van de Accenture-mevrouw in bovenstaand filmpje dat je vooraf veel over het bedrijf moet zien te weten (“Know about the company”). En dat je dient te  beschikken over “clear and concise communication skills”. En oogcontact houden natuurlijk. Daar is ze zelf ook heel goed in.     

Tot zover de theorie. Dan nu tijd voor de praktijk. BNR loopt op de Carrièrebeurs één van de vele consultants van Accenture tegen het lijf. Een inkoppertje: Als je mij één reden zou kunnen geven waarom iemand bij Accenture zou moeten komen werken, welke reden is dat dan? Eeuh……tja……..goede vraag.

YouTube Preview Image

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons: Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck
This entry was posted in Borrelpraat, Need to know, Tja. Bookmark the permalink.

2 Responses to How to impress at interviews

  1. Toine Kolk says:

    Tja Tjiftjaf, je kan tussen de komkommers blijkbaar geen echt nieuwtje vinden, want dit interview met die suffe consultant van Accenture die nog niet op mediatraining is geweest (Dig Istha kom er eens in), is echt al dik een jaar oud. Accenture heeft destijds overigens wel een gevatte reactie gegeven: te vinden op: http://www.hrlog.nl/Documenten/Accenture-Reactie.mp3

  2. Marcel says:

    Het is alweer rustdag in de Tour (en nog altijd komkommertijd), maar dat interview blijft toch leuk. Wie heeft of weet er een meer recent voorbeeld van iemand die heel nodig toe is aan een mediatraining?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *