Wie zijn Meet en Greet?

Van 8 tot en met 14 september is het in Nederland de ‘Week van de Alfabetisering’. In Nederland zijn er maar liefst 1,5 miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Ongeveer 13% van de volwassen bevolking is laaggeletterd. Laaggeletterdheid komt voor bij allochtonen en autochtonen, bij jonge en oude mensen, bij mannen en vrouwen en bij werkenden en niet-werkenden. Commerciele communicatie bereikt veel mensen niet door te ingewikkelde boodschappen of te moeilijke woorden. Keep It Simple Hou het simpel dus.

meet-en-greet.jpg

Ik moest er aan denken toen ik vanmorgen op een billboard van Randstad een “Meet & Greet” zag aangekondigd. Bij Holland Casino werd er ooit een prijsvraag georganiseerd waarbij deelnemers een Meet & Greet konden winnen met Lionel Richie. Er meldde zich een ouder echtpaar bij de ontvangstbalie van de Heineken Music Hall. “Waar kunnen wij Meet en Greet vinden?” was hun serieuze vraag.

“Kunnen lezen en schrijven is een serieuze voorwaarde om te kunnen functioneren in deze maatschappij” zegt Bert van Heemskerk, bestuursvoorzitter van de Rabobank, één van de sponsors uit het bedrijfsleven. Goed dat hier in tijden van twitteren, Second Life en multifunctionele mobieltjes ook eens aandacht aan wordt besteed. 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons: Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck
This entry was posted in Need to know. Bookmark the permalink.

One Response to Wie zijn Meet en Greet?

  1. donny says:

    Waar slaat dit eigenlijk op?
    Meet and greet is engelstalig. En dit hoeft niet meteen te zeggen dat mensen de nederlanse taal niet onder de knie hebben! Misschien moeten we in nederland eens wat meer dingen vertalen naar het nederlands, i.p.v, al die amerikaanse woorden te integreren in onze samenleving. Anders kunnen we net zo goed allemaal engels gaan leren en het nederlands afleren. En dat lijkt me niet de bedoeling toch? Alles proberen ze hier al te amerikaniseren. Net zoals dat halloween, want dat proberen ze ons ook al jaren door de strot te drukken!Ze jatten ons idee van Sinterklaas en veranderen dat naar Santaclaus en vervolgens slikken ze het hier als zoete koek. Stumperds… En waar slaat deze text op?:

    Laaggeletterdheid komt voor bij allochtonen en autochtonen, bij jonge en oude mensen, bij mannen en vrouwen en bij werkenden en niet-werkenden.

    zet er dan gewoon neer: in alle lagen van de bevolking!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *